Basınç transmitteri
Basınç transmitteri nedir?
Bir tesiste ortaya çıkan işlerin kontrollü şekilde oluşturulması çok önemlidir. Bunun için basınç transmitteri her sanayi firması için iyi seçilmeli ve özenle kullanılmalıdır. Yapılan işte ortaya çıkan girdileri her hangi bir çıktıya dönüştüren her bir olaya veya operasyona proses denir. Bir prosesin ortaya döktüğü çıktılar çoğu zaman, sonraki prosesin girdisi olacaktır ve sisteme etki edecektir. Basınç da bir proses değişkenidir. Basınç, gaz ve sıvıların, moleküler etkileşim sonucu içinde bulundukları cismin, birim yüzeyine uyguladığı kuvvet şeklinde ifade edilir. Bu değişkenlerin kontrol edilebilmesi için ise ölçülebilir olması gerekir.
Basıncı ölçen sensörlere de basınç sensörleri denir.
Basınç Transmitteri ise ölçülen basıncın büyüklüğünü veya değişimini standart bir elektriksel değere çevirir.
Basınç transmitteri, kullanıldığı alana göre farklılıklar göstermektedir. Buna bağlı olarak diyaframlı basınç transmitterleri mekanik bağlantı noktasında bulunan diyaframa uygulanan basıncı, elektrik sinyaline çevirerek basınç miktarını ortaya çıkaran cihazlardır. Diyaframlı olmaları nedeniyle atık su, pis su, içinde parçacık bulunan sıvılar, yoğun sıvılar, içinde toz veya benzeri madde barındıran hava basınç sistemleri gibi pek çok yerde kullanılmaktadır.
Bunun yanı sıra akıllı tip basınç transmitteri,
çok yüksek hassasiyete sahiptir, kurulumu çok kolaydır ve bakım gerektirmez. Üstün performans sağlamasının yanı sıra yüksek hassasiyetle ölçüm yapar ve sürekli kendini kontrol etme fonksiyonuna sahiptir. Gaz ve sıvıların fark basınçlarını ölçme ve kontrol etmeye yarayan ve bu amaçla dizayn edilmiş olan fark basınç sensörü, 125°C gibi yüksek sıcaklıklarda dahi yüksek performans sağlamakta ve kararlılık göstermektedir. Islak kısımların paslanmaz çelikten yapılmış olması, pek çok sıvıda kullanılabilme imkanı sağlar.
Fark Basınç transmitteri,
filtre kirlenmelerinde, pompa testlerinde, basınçlı tankların seviye ölçümlerinde, Hatların kirlenmelerinde, hatların kaçak testlerinde ve daha pek çok farklı proseste kullanılabilme olanağı sağlamaktadır. Bunların haricinde Akıllı tip basınç transmitteri, akıllı mikro işlemciye sahip olan bir üründür. Performansı yüksek olan bu fark basınç transmitteri, basınç ve çıkış sinyallerinin ayarlanabilirliği özelliğine sahiptir. Dış ortam sıcaklığının kompanzasyonu otomatik olarak toplamaktadır. Türlü parametrelerin yapılandırılması HART protokolü ile yapılabilmektedir. Gaz, sıvı, akış seviyesi, buhar gibi pek çok farklı uygulamada ve farklı metotta kullanılabilmektedir.
Günümüzde teknolojik çalışmaların her geçen gün biraz daha hızlanması, elektronik mühendisliğinin hayatımızın her alanına girmesini sağlamıştır. Makine mühendisliğine olan ihtiyaç, oldukça fazladır. Tüm bu teknolojik ürünlerin de dolayısı ile pek çok üreticisi de bulunmaktadır.
Teknolojik ürünlerin ve sanayi firmalarında kullanılan cihazların ve kullanılan yöntemlerin pek çok çeşidi vardır ve bu çeşitliliğin içinde kullanılan donanım ve yöntemler, ortaya konulacak olan işlerin niteliğini belirler. Bu çeşitliliğin bizlere sunduğu yararın yanı sıra zararları da olabilir. Bu çeşitliliğin içerisinde önemli olan, işin niteliğini ortaya çıkarabilecek yöntem ve kullanılan ekipmanların doğru bir şekilde belirlenmesi ve ölçüm kontrollerinin düzenli olarak yapılmasıdır. Nitekim bu kontrolü sürekli elimizde tutmak anlamına gelmektedir. Basınç tranmitteri de bu ölçüde bize fayda sağlayan enstrümanlardan bir tanesidir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, verilen prosese uygun olan en doğru ve kaliteli ürünü seçmektir. Nitelikli bir firmanın nitelikli işler ortaya koyabilmesi için öncelikle nitelikli mühendislere ihtiyacı vardır. Alanında başarılı olan mühendislerin işlevsel olabilmesi ve kaliteli bir şekilde çalışabilmesi için de doğal olarak kaliteli donanımlara ihtiyaçları vardır. Firmamız bu etkenleri göz önünde bulundurarak, alanında başarılı ve işlevsel olmak isteyen tüm firmalara nitelikli ürünler tahsis etmeyi kendisine görev bilmiş ve kaliteli bir hizmet anlayışı sunmak için kendisini geliştirmiştir.
Faydalı bilgiler : Kablo Seçim Cetveli | PLC | HMI | SCADA | Endüstri 4.0 | Servo motor | AC motor | Step motor | DC motor | Loadcell | Konveyör | Profinet | Direnç değeri okuma |
Yorum Yok